KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


10.06.16 12:53

Nytt Osebergmagasin

- PUBLISERT AV Willy 

Nyheter  kommentarer (0)

 
Et nytt Osebergmagasin har kommet ut.
Det er et verk på 96 sider og inneholder en rekke artikkler.
Magasinet kan kjøpes i kiosken på Vikingodden.


     

 10.05.16 23:31

Vikingene ved Verdens Ende

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/ARTE 01.JPG
Vestfold har hatt besøk av det tysk/franske TV-nettverket ARTE. Ferdig program vil bli fulgt av millioner av seere i de to landene.  
 
Imponerte: Byggeleder Jan Vogt Knutsen imponerte med å snakke flytende tysk da teamet fra ARTE intervjuet ham om byggingen av Klåstadskipet. (Foto: Ole Harald Flåten)
 
ARTE er et fransk/tysk samarbeid og spesialiserer seg på programmer om kunst og kultur. Det vanlige er at et program laget på det ene språket også dubbes på det andre, og dermed sendes i begge land. 

Besøket skyldes en idé litt utenom det vanlige: ARTE skal lage en serie på fem programmer om steder som alle heter ”Verdens Ende”, på forskjellige språk. Produksjonsselskapet samarbeider for øvrig også med ZDF, en av Tysklands to største TV-kanaler. 

Tidligere fylkesordfører Per-Eivind Johansen har vært tilrettelegger og tolk for filmteamet. Han ordnet det slik at teamet fikk overnatte på Færder ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 29.02.16 18:35

EIKETRÆR ØNSKES

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/oseberg-eik.jpg
Har du en eik eller eikegrener til oss? Klåstadskipet har passert en viktig milepæl og trenger flere emner til spant og knær. 

Med syvende bordgang, den 15 meter lange ”meginhufren” og de nederste 13 spantene mer eller mindre tilpasset og på plass i slutten av februar  starter jakten på passende emner til neste omgang med spant og knær. 

”Vi hører gjerne fra folk som måtte ha en eik eller flere som de mener kan egne seg”, sier byggeleder Jan Vogt Knutsen. Skipsbyggerne ønsker helst trær fra Vestfold og nedre Telemark, slik at transporten ikke blir for lang. Ekstra god hjelp er det dersom man først tar et par bilder av trærne og sender oss for en forhåndsvurdering.

Tømrer og trehåndverker Tore Forsberg er kontaktperson og kan nås både på mobil 918 39569 og epost: tore_forsberg@hotmail.com

”Vi mangler rundt 40 emner til knær ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 21.05.15 11:45

Filmen om Saga Oseberg blir sendt på NRK 31. mai.

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/saga-oseberg-jan-knudsen.jpg
Saga Oseberg" på NRK 1: Søndag 31.5 i beste sendetid kl. 22.30 vises den 30 minutter lange filmen "Gåten Oseberg" på NRK 1. Filmen omhandler verdens viktigste vikingtidsfunn og byggingen av "Saga Oseberg" og er produsert av Erik Jacobsen. Gå ikke glipp av denne, dette er Vestfold- og Tønsberg-reklame på sitt beste!

Billedtekst: Jan Vogt Knutsen fotografert av Tordis Ødbehr under byggingen av "Saga Oseberg". Nå er Jan vår byggeleder for Klåstadskipet.


     

 01.06.14 23:44

Grunnlovsseilasen kommer til Tønsberg

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/grunnlovseilasen.jpg
Torsdag 5. juni ligger skonnerten «Anna Rogde» til kai i Tønsberg. Publikum er invitert til skipsbesøk, folkemøte og musikk på brygga. 

Om morgenen torsdag 5. juni vil vår egen ishavsskute «Berntine» og vikingskipet «Saga Oseberg» møte «Anna Rogde» i Vestfjorden og vise vei til byen. På brygga i Tønsberg hilses de velkommen av fanfarer og av ordfører Petter Berg og fungerende biskop David Gjerp. Skipene blir liggende hele dagen, og publikum er velkommen om bord. Det blir også aktiviteter på brygga og åpent sjøfartsmuseum.

Verdens eldste seilende skonnert «Anna Rogde» er på en opplevelses- og kunnskapsreise langs norskekysten. Ekspedisjonen startet fra Hammerfest 14. mai. 6. juni legger skuta til kai i Oslo, og siste etappe av grunnlovsreisen går over land til Eidsvoll. Langs leia inviteres skoleklasser og lokalbefolkning om bord. Ekspedisjonen skal bidra til å gi større bevissthet rundt en viktig del av Norgeshistorien, nasjonsbyggingen og utviklingen ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 14.05.14 10:42

Fransk TV3 på besøk

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/IMG_5204s_FOTO_TORDIS_ODBEHR.jpg
Vikinger fascinerer i stoe deler av verden. Det var bakgrunnen da franske TV3 kom på besøk i midten av mai.

Da hadde allerede den franske produsenten Solého Gherdane og deres norske researcher Hilde Korsæth vært på rekognosieringstur til Tønsberg i april. De likte åpenbart hva de så, og besluttet seg for å komme tilbake med fullt mannskap for å filme aktivitetene rundt «Saga Oseberg» og Vikingodden. I to dager holdt de på med å filme båtbygging og andre håndverksaktiviteter, i tillegg til en tur på fjorden med det flotte skipet vårt.

Opptakene vil inngå i et storslått program som skal fortelle om vikingene og deres ferder ut i verden, fra Norge til Normandie, Spania og Sicilia. I skrivende stund er det ikke avgjort nøyaktig når den franske kanalen vil sende programmet, men styreleder og medieansvarlig Einar Chr. Erlingsen i Stiftelsen Nytt Osebergskip er strålende fornøyd med at vi ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.05.14 11:27

Jay Haavik er tilbake

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/ECE-Jay Haavik 01.jpg
Vår gode venn og mestertreskjærer Jay Haavik kom fra Seattle til Tønsberg i slutten av april for å arbeide med utsmykningene på kopien av osebergvognen.

Jay var med helt fra starten under byggingen av ”Saga Oseberg”, da han bidro til å lære våre lokale treskjærere opp til nødvendig presisjonsnivå. Han er utdannet som treskjærer bl.a. på Vikingskipshuset i Oslo, og regnes som en av de aller dyktigste i sitt fag i verden.

Dette er niende gang han er i Tønsberg. De fleste gangene etter det første besøket har han kommet som frivillig medhjelper. Så også denne gang.

- Jeg greier ikke å holde meg unna. Tønsberg og det aktive vikingmiljøet trekker meg som en magnet, sier han. Han er svært godt fornøyd med at stevnutskjæringene på ”Saga Oseberg” nå er rengjort for tjære og erstattet med linolje.

- Nå glitrer hun som ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.14 01:31

Klåstadskipet finner formen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/HCM_Klaastad_Geir_Arne_Emil_01.jpg
I disse dager foregår det en hektisk aktivitet ved Slottsfjellsmuseet i Tønsberg, hvor landets eneste vikingskip utenom Vikingskipshuset i Oslo befinner seg. Nå skal også Klåstadskipet gjenoppstå som arkeologisk kopi.

Men først må man forsøke å gjenskape skipets opprinnelige form. Med kun cirka 40% av skipet bevart er dette en krevende oppgave. Selv om mesteparten av den ene skipssiden er bevart, så vet man ingenting om stevnene, og selve skipsformen åpner også for tolkninger som kan ha stor betydning for kopiens sjødyktighet og seilegenskaper.

Heldigvis har Stiftelsen Nytt Osebergskip sikret seg den beste ekspertise som tenkes kan i professor emeritus i norrøn arkeologi, Arne Emil Christensen. Det var han som i 1970 ledet utgravningene av Klåstadskipet og i 1976 møysommelig satte delene sammen til skipet som i dag kan sees i Slottsfjellsmuseets vikinghall. Hver tirsdag arbeider han sammen med daglig leder Geir Røvik i Stiftelsen ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 11.04.14 10:44

Filmen om Saga Oseberg har hatt verdenspremiere

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter 

../innovaeditor/assets/IMG_4434s-FOTO-TORDIS-ODBEHR.jpg
Ordfører Petter Berg hadde invitert bredt til verdenspremiere på "Gåten Osebergskipets hemmelighet" og filmen ble vist første gang for en fullsatt og entusiastisk sal. Filmskaper Erik Jacobsen høstet mange lovord og takket alle for at prosjektet var gjort mulig. 
Filmen håper vi bli kjøpt opp av NRK slik at hele Norge får del i den fantastiske innsatsen bak Saga Oseberg.

     

 13.11.13 22:05

SAGA OSEBERGS eget førjulsmarked

- PUBLISERT AV olehf 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/Arkiv/osebergnissen.png
Bli med på å lage noe helt spesielt
 
Tid:  Lørdag 30/11. kl. 11.00-16.00 (Saga Oseberg kommer med nissen til Tønsbergs Blad bryggen kl. 1500)
        Søndag 01/12 kl. 12.00-16.00

Sted: VIKINGODDEN

 
Osebergstiftelsen med kiosk, Båtlag, Tekstilgruppen og Venneforening inviterer DEG til å være med oss disse dagene.
·      Du som er en utøvende, tradisjonsbærende brukskunstner
·      Du som driver salg av egne produkter
·      Foreninger som er for kvalitet og liker å skape gode miljøer
·      Du som vil drive aktiviteter for barn
Båtlag og Tekstilgruppen har enerett på mat og - drikkeservering.
 
Gi oss beskjed om behov, f.eks.:
·       Størrelse på stand/ type salg eller aktivitet.
·       Kan du stå ute i all slags vær? Eller ønsker du ”telt over hodet”?
·       ...

LES HELE ARTIKKELEN