KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Tekstilgruppe

21.06.11 19:35

Tekstilgruppen flytter utendørs

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Tekstilgruppe  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Tekstilgruppeweb.jpg

Tekstilgruppen

flytter utendørs


Juni 2011: Å bygge et vikingskip med tilbehør bidrar til å blåse nytt liv i mange forskjellige håndverksteknikker. Det gjelder også på tekstilsiden, hvor medlemmene i hele vinter har øvd seg på nesten glemte håndverk som brikkevev og nålebinding.

For å bidra til å skape ytterligere interesse for disse håndverkene vil medlemmer av tekstilgruppen i sommer ta med seg utstyret ut på selve byggeplassen på tirsdagskvelder og lørdager. Den som er interessert i å lære eller selv bli medlem kan bare henvende seg til de av tekstilgruppens medlemmer som er til stede.

Billedtekst/Tekstil:

Plass i solen: Tre medlemmer av tekstilgruppen tok sitt håndarbeid med utendørs lørdag 18.6. Det vil de fortsette med i sommer, så sant været tillater det. Gruppens leder Kjersti Bakken lengst til høyre. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)     

 31.03.11 13:44

Oseberg tekstilgruppe gir nytt liv til gamle håndverk

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Tekstilgruppe  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/WS-Tekstil 017.JPG

Oseberg tekstilgruppe gir

nytt liv til gamle håndverk


En flott kreativ gjeng på 6- 10 personer møtes hver tirsdag kveld på Riggerloftet i Tønsberg. De brikkevever og lager fine ull- og linbånd, nålebinder ull klesplagg, syr fine tunikaer og serker i vadmel og lin, inspirert av gammel norsk håndverkstradisjon.

Tekst og foto: Wenche Samnøy

Leder for tekstilgruppen, Kjersti Bakken (bildet til høyre), viser oss hvordan gjenskape tekstiler som ble brukt i vikingtiden. Kjersti inspirerer oss til å lære denne urgamle kunsten med nålebinding av luer, skjerf, votter og sokker. Gruppens medlemmer blir flere for hver uke og i alt er det nå 46 personer som deltar på ulike vis i tekstilgruppen.

Yngste deltager 7 år

Her er mye interessant å lære om nålebinding, der den yngste deltakeren er kun 7 år gammel. Kjersti driver med kunnskapsformidling på en morsom måte ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 26.02.11 17:42

Vestfold fylke støtter Prosjekt Ullseil

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Tekstilgruppe  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/admin/AS-002-web.jpg

Vestfold fylke støtter

- Prosjekt Ullseil


SNOS får 80.000 kroner av Vestfold fylkeskommunes kulturmidler for inneværende år som delfinansiering av Prosjekt Ullseil.

- Fantastisk, sier en jublende glad Christina Blomén, styremedlem i SNOS og leder for Prosjekt Ullseil.

- Pengene fra fylket bringer oss et viktig skritt fremover mot målet: å kunne vise det vakre skipet vi bygger under fulle seil, sier Blomén.

Elle Marie Bjønnes er ansatt for å veve seilet, i tillegg kommer flere frivillige veversker som sammen gjør en kjempeinnsats.

I uke 7 nådde man en viktig milepæl: da hadde man produsert halvparten av de 190 løpemeterne med vev som trenges for å kunne lage det cirka 90 kvm. store seilet.

SNOS har inngått avtale med seilmaker Frode Bjøru fra Jøa om utforming og ferdiggjøring av seilet. Bjøru regnes som Skandinavias fremste råseilsekspert, og vil ...

LES HELE ARTIKKELEN