KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


06.09.10 14:41

En tur gjennom Vikingveien i Vestfold

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt 

../blog/php/Viking-veien-stor.JPG

Vikingveien i Vestfold


Sommeren 2010: Ingen steder i verden ligger de store vikingtidsminnene tettere enn nettopp i Vestfold. Og ingen andre steder er det gjort større og mer spektakulære vikingtidsfunn enn nettopp her. Så har da også Vestfold fylkeskommune nylig fremmet sine vikingtidsminner som kandidat til UNESCOs verdensarvliste.

I denne sammenhengen har det nyutviklede konseptet Vikingveien i Vestfold en sentral plass. Vikingveien strekker seg over cirka seks mil, i hovedsak gjennom fylkets særegne og åpne kystlandskap. Den begynner i det spesielle naturområdet Mølen med alle sine store og små gravrøyser ,
helt sør i fylket.

Derfra går den via vikingbyen Kaupang til Istrehågan på grensen mellom Larvik og Sandefjord. Istrehågan er en stor skipsformet steinsetting, og er et av Norges flotteste oldtidsminner, men svært lite kjent utenfor de innviedes kretser.

Videre går vikingveien til Sandefjord sentrum med bl.a. Gokstad-kopien ”Gaia”, deretter til selve Gokstadhaugen, og så videre mot Tønsberg forbi Farmandshaugen ved Jarlsberg hovedgård, Haugar midt i byen med ytterligere to store gravhauger, samt til Slottsfjellsmuseet som både har en halvkopi av Osebergskipet og et originalt vikingskip; Klåstadskipet.

Vikingveien tar også en sving opp på Slottsfjellet med dets praktfulle utsikt til det omliggende landskapet og med sine borgruiner. Derfra går den ned til byggeplassen for det nye Osebergskipet, før den fortsetter til funnstedet for originalen i Slagendalen. Så fortsetter den og ender i Borre, med Borrehaugene og Midgard Historiske Senter.

- En flott dagstur for en familie som ønsker en
historieopplevelse utenom det vanlige, sier initiativtager til Vikingveien og styreleder for det nye Osebergskipet, Einar Chr. Erlingsen.

I regi av Vestfold fylkeskommune er det laget en hendig brosjyre på norsk og engelsk. Den kan fås ved henvendelse Vestfold fylkeskommune/Kulturarv og finnes også lagt ut på mange av fylkets hoteller, museer, turistkontor osv.

Her finner du brosjyren på og .

Nå arbeides det videre med å få Vikingveien i Vestfold skiltet med brune attraksjonsskilt.


Se flere bilder fra vikingveien.

Les mere om vikingveien på Kulturarv Vestfold.
 


     

 KOMMENTARER


[ skrevet av Douglas Stewart Sanford, 08.04.11 23:03 ]

I apologize as I know now Norwegian. I am very much interested in obtaining a set of scaled drawings regarding the Oseberg ship.

I would like to make a 1/8 scale model out of oak. Any assistance will be greatly appreciated.

reply


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat