KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


26.02.11 17:42

Vestfold fylke støtter Prosjekt Ullseil

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Tekstilgruppe 

../innovaeditor/assets/admin/AS-002-web.jpg

Vestfold fylke støtter

- Prosjekt Ullseil


SNOS får 80.000 kroner av Vestfold fylkeskommunes kulturmidler for inneværende år som delfinansiering av Prosjekt Ullseil.

- Fantastisk, sier en jublende glad Christina Blomén, styremedlem i SNOS og leder for Prosjekt Ullseil.

- Pengene fra fylket bringer oss et viktig skritt fremover mot målet: å kunne vise det vakre skipet vi bygger under fulle seil, sier Blomén.

Elle Marie Bjønnes er ansatt for å veve seilet, i tillegg kommer flere frivillige veversker som sammen gjør en kjempeinnsats.

I uke 7 nådde man en viktig milepæl: da hadde man produsert halvparten av de 190 løpemeterne med vev som trenges for å kunne lage det cirka 90 kvm. store seilet.

SNOS har inngått avtale med seilmaker Frode Bjøru fra Jøa om utforming og ferdiggjøring av seilet. Bjøru regnes som Skandinavias fremste råseilsekspert, og vil samarbeide nært med både SNOS' egne folk og ekspertisen ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde i Danmark. Det nye Osebergskipet vil etter alt å dømme få et seil som er noe bredere og lavere enn de seilene tidligere vikingskipskopier er blitt utstyrt med.

Billedtekst: Her i lobbyen til Quality-hotellet sitter våre frivillige veversker og jobber. En annen vevstol er i sving på prosjektkontoret. I uke 8 var halvparten av de 190 løpemeterne med seil ferdig. (Foto: Aud Solfrid)


     

 KOMMENTARER


[ skrevet av , 02.04.13 11:02 ]

Vakre skip skapt av våre forfdre - gjenskapt i vår tid som en heder til dem som engang lærte seg, kunne det og bygde dem.

reply


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat