KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


27.04.12 12:49

Sagafestivalen - 1. - 3. juni 2012

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt 

../innovaeditor/assets/admin/slottsfjellet-saga.jpg
Sagafestivalen er en litteraturfestival med fokus på historiske romaner og historisk faglitteratur innenfor tidsperioden 500-1500 e. Kr.

Sagafestivalen er et samarbeidsprosjekt mellom flere aktører med interesse for litteratur og historisk formidling i Tønsberg og Vestfold. 

Samarbeidspartnerne er bl.a. Stiftelsen nytt Osebergskip, Norli Libris, Vestfold fylkeskommune og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. 

Festivalen skal huses av Slottsfjellmuseet i deres nye og utvidede lokaler knyttet opp mot Slottsfjellet i Tønsberg. Den blir gående parallelt med Tønsberg Middelalderfestival som arrangeres på Slottsfjellet, og museets områder på Tallak. 

Dette er en nisjefestival med fokus på historisk skjønn- og faglitteratur. Målgruppen er alle med interesse for historie, og formålet er å sette et sterkere fokus på historisk litteraturen, og skape engasjement og interesse for denne. 

Festivalen skal ikke bare presentere litteratur, men også gi rom for diskusjon og debatt i etterpåklokskapens lys. For de fleste av oss er litteratur innfallsvinkel til historien, og derfor ser vi viktigheten av å la leseren treffe forfatteren for å skape enda større engasjement. Og kanskje la noen få møte historien for første gang.

Sagaprisen deles ut for første gang. Prisen går til en eller flere forfattere som har skrevet skjønnlitteratur eller faglitteratur som omhandler tidsperioden 500-1500 e. Kr.

Foto: Jørgen Kirsebom


     

 KOMMENTARER


[ skrevet av Kirsti Jareg, 16.05.12 14:41 ]

Hei,
Jeg henvender meg til Sagafestivalen fordi jeg har skrevet en bok om et relevant tema. Reiseskildringen "Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland" (Cappelen Damm) er en kulturhistorisk reise til disse vesterledsøyene. Se oyeneivest.wordpress.com/about/
Jeg lurer på om det hadde vært interesse for å selge boken på denne festivalen? Det hadde vært ekstra gøy, siden jeg også er Tønsbergjente. Boken har også vært omtalt i diverse aviser, for eksempel Tønsberg Blad.

Jeg hadde satt stor pris på å høre fra dere!

Med vennlig hilsen
Kirsti Jareg

reply


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat