KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: OKTOBER 2006


18.10.06 18:23

Tønsberg betaler tanktest

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

TØNSBERG BETALER TANKTEST


2006: Bystyret i Tønsberg bevilget i budsjettmøtet for 2007 kr. 300.000 til Stiftelsen Nytt Osebergskip. Forutsetningen for bevilgningen er at pengene skal benyttes til gjennomføring av modelltest i skipsmodelltanken ved NTNU i Trondheim.


     

 18.10.06 18:20

Vikingskip på besøk

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Begivenheter  kommentarer (0)

../blog/php/006c_thumb.jpg

VIKINGSKIP PÅ BESØK


2006: Tønsberg fikk en helg i juli besøk av verdens største vikingskip med et mannskap på cirka 70. Danske Havhingsten av Glendalough er den nyeste av kopiene fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde, basert på vikingskipene som ble gravet ut fra Roskildefjorden i 1960-årene. 


Samtidig med Havhingsten, verdens største vikingskip, ankom Gaia, Sandefjords kopi av Gokstadskipet, og en rekke mindre kopier av båter fra vikingtid.


Besøket fant sted for å skape oppmerksomhet omkring Stiftelsen Nytt Osebergskips planer, med Vestfold Fylkesmuseum som medarrangør. Et tallrikt publikum fikk oppleve to store vikingskip under fulle seil. Kløyving av en stor eikestokk, smiing og annet tradisjonshåndverk ble demonstrert. Det ble også holdt faglig seminar med vikingtidsekspertise fra hele Skandinavia.     

 18.10.06 18:14

Nye tegninger og modellbygging

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (5)

../blog/php/005a_thumb.jpg

NYE TEGNINGER OG MODELLBYGGING


2006: Basert på resultatene av datascanningen i 2005 ble det utarbeidet nye konstruksjonstegninger for Osebergskipet. Disse dannet så grunnlaget for bygging av en pappmodell i skala 1 : 10. Arbeidet ble muliggjort gjennom en bevilgning på én million kroner fra Kunnskapsdepartementet, gitt til Vikingeskipshuset/ Kulturhistorisk Museum og Stiftelsen Nytt Osebergskip i fellesskap.

Møysommelig arbeid: Modellen av Osebergskipet ble bygget opp "planke for planke" i en strengt dokumentert prosess.