KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: OKTOBER 2007


18.10.07 18:30

Tønsbergs beste byggetomt

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/008a_thumb.jpg

TØNSBERGS BESTE BYGGETOMT


2007: Et enstemmig Tønsberg bystyre vedtok å stille tomten i sjøkanten ved det nye Quality Hotel/Kulturhuset til disposisjon for bygging av kopien av Osebergskipet. 

"Helt fantastisk, dette er byens beste tomt med sikte på å skape oppmerksomhet og interesse for prosjektet vårt," uttaler Gisle Bjørnstad, daværende formann i Stiftelsen Nytt Osebergskip.

Byggetomt: Kopien av Osebergskipet skal bygges i sjøkanten foran Tønsbergs nye kulturhushotell. (Trykk på bildene for å se større tegninger)


     

 18.10.07 18:25

Osebergskipet er feil sammensatt

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../blog/php/007a_thumb.jpg

OSEBERGSKIPET ER FEIL SAMMENSATT


2007: Samarbeidspartnerne Vikingskipshuset/Kulturhistorisk Museum, Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Stiftelsen Nytt Osebergskip arrangerte i påsken et seminar for å diskutere funnene fra datascaning og visuell oppmåling, samt nye tegninger og modellbygging. Nærmere 30 eksperter på tradisjonsbåtbygging, vikingtid og arkeologi fra Norge, Sverige og Danmark deltok på seminaret.

Rapporten fra seminaret er skrevet av arkeologene Knut Paasche (representant for Vikingskipsmuseet), samt Vibeke Bischof (Vikingeskibsmuseet i Roskilde) og båtbygger Geir Røvik (Stiftelsen Nytt Osebergskip). Konklusjonen sannsynliggjør at det ble gjort flere feil da originalen ble sammensatt. Disse feilene er store nok til at de kan ha betydelig innvirkning på skipets sjøegenskaper.