KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: NOVEMBER 2011


29.11.11 09:08

En skikkelig Oseberg-skål!

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Akevitten-01-web.jpg
Det skulle egentlig bare mangle at ikke Osebergskipet har sin egen akevitt. Nå er den her, takket være to foretaksomme Tønsbergmenn.

Ferdinand Juell har bakgrunn som vinimportør og tok ideen opp med Trond Barth Andersen: skulle man lage en Osebergakevitt og la overskuddet gå til skipet?

Slik ble det, og Osebergakevitten er nå på plass i Vinmonopolets utsalg på Teie og i Tønsberg. Den er en såkalt ”single cask”, altså laget på ett og samme fat. Det begrenser antallet 0,5 liters flasker til 1000 – hver flaske er nummerert. At Rolf Nerli, en av Vestfolds mest fremtredende billedkunstnere har utformet etiketten, bør bidra ytterligere til samlerverdien.

Men først og fremst skal naturligvis Osebergakevitten drikkes. I slutten av november ble den prøvesmakt av Tunsberg Akevittforenings medlemmer, og i følge foreningens presiden Jon Eivind Carlsen falt den særdeles godt i smak.

- Dessuten er ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 29.11.11 09:03

Jul på Oseberg

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Julejenter-web.jpg
Forleden hadde vi besøk av disse to flotte jentene som poserte for familiens julekort.

Jentene heter Caroline (til venstre) og Mathilde, og hadde iført seg sin fineste nissestas da de kom til nytt Osebergskip sammen med sine foreldre for å bli fotografert. Det er ikke ofte man har anledning til å la seg fotografere på et ekte vikingskip, og ideen går herved videre til andre som har lyst til å lage en original vri på årets julekort. (Foto: E. C. Erlingsen)


     

 28.11.11 00:01

Eiketrær ønskes

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/admin/Eiketre-onsker-01.jpg
Har du et eiketre du vil bli kvitt? Nytt Osebergskip leter etter passende emner til spanter og knær – helst i Tønsberg-distriktet eller øvrige Vestfold.


Derfor går oppfordringen ut gjennom så vel NRK Østafjells som Tønsbergs Blad: ta kontakt hvis du har et eiketre som du mener kan passe!

- Vi kan dessverre ikke tilby betaling, men vi vet fra før at mange har trær som de gjerne gir bort hvis vi henter og rydder opp etter oss, sier daglig leder Geir Røvik.

Denne gangen behøver trærne slett ikke være store og rettvokste – snarere tvert imot. De vedlagte bildene gir en idé om hva slags trær osebergerne er ute etter denne gangen.

- Det aller beste vil være om den som har ett eller flere trær tar bilder og sender meg digitalt på grovik@online.no, eller ringer meg på mobil 950 62366, sier Røvik.
...
LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.11.11 17:38

Tønsbergs nye turistbutikk

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/glasshuset-2010-02-13-001.JPG
Med vårt nye, flotte glasshus på plass på Osebergverftet kan vi endelig ta imot turister, sponsorer, kunder og gjester på skikkelig vis!

Endelig har vår hittil beskjedne butikk fått et permanent lokale, slik at våre frivillige guider og selgere for fremtiden slipper å trekke vareutvalg ut og inn for hver eneste regnbyge (og dem har det vært mange av i år!) I stedet kan de nå invitere besøkende innendørs i ly for vær og vind, fortsatt med fullgod utsikt til det nye skipet som vokser fram på utsiden.

Glasshuset muliggjør også et større vareutvalg, fortsatt med ”vikingtid” som fellesnevner. Her er smykker, klær, bøker og mye annet, utstilt i flotte montre kjøpt fra en nedlagt gullsmedforretning.

- Fram mot jul blir vareutvalget enda større. Den som leter etter en gave utenom det vanlige bør ta turen innom oss. De får samtidig med seg en ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.11.11 17:26

En virkelig Osebergkniv!

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Knivmaker-02.jpg
Knivmaker Roar Jahns Gustavsen har laget en kniv hvor skaftet er laget av eik fra det nye Osebergskipet!

Vi har tidligere fortalt om knivmakeren fra Holmestrand som for en tid tilbake ga oss flere kniver inspirert av Osebergskipets rike treskurd. 

Nylig var Roar Jahns Gustavsen tilbake med en ny kniv – denne gangen laget av overskuddsmateriale fra det nye skipet. 

Nydelig håndverk, ikke sant?

(Foto: Einar Chr. Erlingsen)