KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: DESEMBER 2010


30.12.10 14:30

Suksessforfatteren David Vann til Nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/David-Vann-web_1293716080.JPG

Suksessforfatter til 

nytt Osebergskip


Desember 2010: Den amerikanske seileren, båtbyggeren, professoren (ved University of San Francisco) og nå også suksessforfatteren David Vann besøkte nylig byggeplassen for det nye Osebergskipet.

”Oseberg-teamet er de mest reflekterte båtbyggerne jeg noen gang har støtt på. De kan sin historie, er interessert i hvordan vikingskipene ble utviklet og hvilken betydning de fikk, og er opptatt av å vinne mest mulig kunnskap ved å bruke opprinnelige byggemetoder. Gjennom eksperimentell arkeologi har de en vitenskapelig tilnærming til båtbygging. Det er perfekt for å sikre integriteten i prosjektet,” sier David.

Han fortsetter: ”Alt ved dette prosjektet er førsteklasses, og jeg er svært takknemlig for at jeg kan følge det gjennom de ulike stadiene gjennom flere besøk. Jeg kan knapt styre mine forventninger til å få seile med en tusen år gammel skarpseiler. Jeg er forbløffet over at vikingene var i stand til ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 09.12.10 20:09

Besøk fra ”Viking” i Chicago

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../blog/php/ChicagoWeb.JPG

Besøk fra ”Viking” i Chicago


Desember 2010: Det nye Osebergskipet fikk prominent besøk forleden; fra miljøet rundt Gokstad-kopien ”Viking”, som ble seilt over Atlanterhavet fra Norge til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Dermed ble ”Viking” den første vikingskipskopien som er bygget i moderne tid.

Initiativtager var kaptein Magnus Andersen, som fikk idéen da han hørte at verdensutstillingen skulle fokusere på at det var 400 år siden Columbus'  ”oppdagelse” av Amerika. ”Viking”s ankomst til verdensutstillingen vakte enorm oppsikt, og beviste for all verden at våre norrøne forfedre hadde vært i den nye verden fem hundre år før Columbus. 

The Viking Ship, Chicago

”Viking” ble senere gitt til Chicago som gave, men ble etter hvert mer eller mindre glemt og forsømt. Nå har imidlertid stiftelsen Friends of the Viking Ship tatt over, og vil restaurere og ta vare på skipet. Det er flyttet til Good Templar Park ...

LES HELE ARTIKKELEN