KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: MAI 2011


27.05.11 12:37

Dobler støtten til nytt Osebergskip

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/sparebank1-stotte.jpg

Dobler støtten til

nytt Osebergskip


Sparebank1 Nøtterøy – Tønsberg har enda en gang tatt fram sjekkheftet for å hjelpe fram arbeidet med nytt Osebergskip. Fra før av har banken gitt 200.000 kroner. Nå følger ytterligere 200.000.

Pengene er bankens bidrag til skipets 92 kvm. store ullseil, kostnadsberegnet til cirka én million kroner totalt. Sammen med tidligere bidrag fra flere hold er Stiftelsen Nytt Osebergskip dermed godt og vel halvveis i finansieringen av seilet. 

Det er naturlig nok daglig leder/båtbygger Geir Røvik strålende fornøyd med. 

- Dette er en betydelig drahjelp for oss. Vi bukker og takker, sa han da Sparebank1s banksjef Bjørn Engaas nylig besøkte byggeplassen for å fortelle den gode nyheten til Røvik og de to veverskene som da var på jobb, Elle Marie Bjønness og Unni Ottosen.

- For oss var det helt naturlig å være med på ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 13.05.11 19:16

UNESCO-gruppe på Oseberg-besøk

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/UNESCOweb.jpg

UNESCO-gruppe

på Oseberg-besøk


Den internasjonale styringsgruppen for UNESCO-søknaden for våre viktigste vikingtidsminner ble tatt godt imot da de besøkte byggeplassen for det nye Osebergskipet i mai.

Den internasjonale gruppen fra Island, Danmark, Sverige, Latvia, Tyskland og Norge var på rundreise i Vestfold med riksantikvaren som guide, bl.a. for å se de store gravhaugene ved Oseberg, Gokstad og Borre. Disse inngår i en ”serienominasjon” sammen med andre viktige vikingtidsminner i de øvrige landene.

- Dette er første gang det lages en søknad for mange steder som ikke ligger samlet geografisk, men likevel henger sammen kulturelt, sa delegasjonsleder Ragnheidhur Helga Thórarinsdóttir. Hun kunne samtidig røpe en nyhet: at man nettopp under Tønsberg-besøket var blitt enige om fellesnavnet for de åtte stedene i seks land: ”Viking Age Monuments and Sights”.

Delegasjonen ble tatt imot på byggeplassen av styreleder Einar Chr. Erlingsen og daglig leder Geir ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 01.05.11 13:13

Avispris skal brukes til utstyr for mannskapet

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/oseberggjengen.jpg

Avispris skal brukes til

utstyr for mannskapet


Tønsbergs Blads aller første ”Det Spirer”-pris gikk lørdag 29.4 til Stiftelsen Nytt Osebergskip. Stiftelsen har helt spesielle planer for bruken av de 100.000 kronene.

En av forutsetningene for prisen er at pengene skal brukes til tiltak som kommer flest mulig til gode. Derfor vil Nytt Osebergskips grupper for tekstil og håndverk være de som i første omgang får glede av prispengene. Disse blir avsatt til innkjøp av stoffer, verktøy, skinn og annet utstyr de måtte trenge for å lage et fullverdig sett av klær og annet personlig utstyr for et vikingmannskap på mellom 40 og 50 personer.

- Vi er veldig stolte av våre frivillige og den fantastiske jobben de gjør, sier styreleder Einar Chr. Erlingsen, som mottok prisen på Nytt Osebergskips vegne sammen med daglig leder Geir Røvik, tekstilgruppens leder Kjersti Bakken og Eivind Luthen, leder ...

LES HELE ARTIKKELEN