KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: JUNI 2011


30.06.11 19:31

Tre ordførere bruker ferien som guider

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Tre-ordforere-Rigmor-Sorensn-01.JPG

Tre ordførere bruker

ferien som guider


Som besøkende på verftet for det nye Osebergskipet kan du oppleve å bli vist omkring av en ordfører i sommer!

Både Vestfolds fylkesordfører Per-Eivind Johansen, Tønsbergordfører Petter Berg og deres kollega fra Nøtterøy, Roar Jonstang har meldt seg som frivillige guider hver sin uke i juli. Der vil de vise interesserte rundt på byggeplassen og fortelle om både det nye og det gamle Osebergskipet.

- Dette er noe av det mest spennende som har skjedd innen reiseliv i Vestfold på mange år, så dette har vi lyst til å være med på. Det er også helt i tråd med Vestfold fylkeskommunes enstemmige vedtak fra 2003 om å satse på vikingtid som område for utvikling av nærings- og reiseliv. Jeg rent ut sagt gleder meg, sier fylkesordfører Per-Eivind Johansen. Han vil være guide gjennom hele uke 29. Roar Jonstang ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 21.06.11 19:35

Tekstilgruppen flytter utendørs

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Tekstilgruppe  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Tekstilgruppeweb.jpg

Tekstilgruppen

flytter utendørs


Juni 2011: Å bygge et vikingskip med tilbehør bidrar til å blåse nytt liv i mange forskjellige håndverksteknikker. Det gjelder også på tekstilsiden, hvor medlemmene i hele vinter har øvd seg på nesten glemte håndverk som brikkevev og nålebinding.

For å bidra til å skape ytterligere interesse for disse håndverkene vil medlemmer av tekstilgruppen i sommer ta med seg utstyret ut på selve byggeplassen på tirsdagskvelder og lørdager. Den som er interessert i å lære eller selv bli medlem kan bare henvende seg til de av tekstilgruppens medlemmer som er til stede.

Billedtekst/Tekstil:

Plass i solen: Tre medlemmer av tekstilgruppen tok sitt håndarbeid med utendørs lørdag 18.6. Det vil de fortsette med i sommer, så sant været tillater det. Gruppens leder Kjersti Bakken lengst til høyre. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)     

 21.06.11 19:31

Byggeplassen gjerdet inn

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Gjerde-Sigmundweb.jpg

Byggeplassen

gjerdet inn


Juni 2011: Publikumstilstrømming til verftet for det nye Osebergskipet er enorm. Hver eneste dag ankommer grupper og skoleklasser som ønsker guiding og orientering om det som skjer. De fleste har forhåndsavtalt, men like fullt er pågangen fra publikum så stor at det lett går ut over effektiviteten for båtbyggerne.

For at disse i størst mulig grad skal få jobbe i fred er nå området rundt selve skipet blitt avsperret med et enkelt taugjerde. 

- Vi ønsker fortsatt å være inkluderende og åpne, og ønsker publikum velkommen, sier styreleder Einar Chr. Erlingsen. 

– De fleste dager vil det være én eller flere guider til stede, så nå håper vi at flest mulig henvender seg til disse. Grupper som ønsker guide anbefales å avtale dette med meg en ukes tid i forvei. Da finner vi vanligvis en løsning. Og vi tar ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 21.06.11 19:23

Bordgang nr. 2 klinkes på plass

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/ECE-Klinking-web.JPG

Bordgang nr. 2

klinkes på plass


Juni 2011: Fredag 17.6 begynte en ny fase i byggingen av det nye Osebergskipet. Da ble de første bordene i omfár nr. 2 satt permanent på plass. Den som vil følge med på hvordan dette gjøres bør ta seg en tur innom vikingskipsverftet en av de aller nærmeste dagene.

Parallelt med at annen bordgang nå kommer på plass pågår arbeidet med finjusteringen og deretter montering av den tredje av Osebergskipets i alt 12 bordganger. 

Billedtekst/klinking:

Klinking: Jan Erichsen (til venstre) klinker nagleroene fast på innsiden, mens Ole Magnus Svanevik holder imot på undersiden. Mange av nagleroene er smidd på Midgard Historiske Senter av fylkets 6.-klassinger som ledd i Den kulturelle skolesekken. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)     

 01.06.11 18:47

Velkommen til en ny Osebergsommer!

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/snos-001.jpg

Velkommen til en

ny Osebergsommer!


Så er vi inne i vår andre sommer med byggingen av det nye Osebergskipet. Det er tid for et lite tilbakeblikk.

La oss slå fast med én gang: det første året har bydd på en fantastisk seilas! Vi har nådd mange av de målene vi opprinnelig satte oss: seilet er fullfinansiert og snart ferdig vevet, finansieringen av skipet er snart i havn, våre ansatte, frivillige, tekstilgruppen, guidene og styret har alle bidratt til at dette er blitt et prosjekt vi kan være bekjente av. Det vekker oppmerksomhet ikke bare lokalt, men langt ut over Norges grenser. Siste eksempel på det er teamet fra japansk riks-TV som nylig kom på overraskelsesbesøk for å filme fra vikingskipsverftet vårt.

Byggeplassen skjermes

Vi er blitt møtt med en velvilje og entusiasme som har overgått våre villeste fantasier. Så enormt har dette vært, at ...

LES HELE ARTIKKELEN