KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: JULY 2012


31.07.12 17:30

”Saga Oseberg” på vannet igjen

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/TO-Kranloft-001.jpg
Lørdag 21. juli ble ”Saga Oseberg” sjøsatt på nytt, etter å ha stått på land i noen uker i forbindelse med etterarbeid. Nå skal skipet ikke på land igjen før til høsten.

Også denne gangen var mange skuelystne møtt fram til sjøsettingen, og kvitterte med applaus da skipet igjen hadde vann under kjølen. I motsetning til sjøsettingen den 20. juni foregikk operasjonen denne gang ved hjelp av en enorm løftekran.

Med et mannskap på rundt ti frivillige foretok ”Saga Oseberg” deretter en æresrunde før hun ble fortøyd på nordsiden av Vikingodden. Neste større operasjon blir å få rorspant og ror på plass. Kommende uke begynner også riggingen for fullt. Masten forventes å være på plass innen utgangen av juli. 

På selve byggeplassen er det også aktivitet i sommer, blant annet er to treskjærere daglig i sving med utskjæringene på to av bærestolpene til gildehallen ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 02.07.12 11:35

Tid for farvel

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Generelt  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/TO-Tid-for-farvel.jpg
Fredag 29. juni var det tid for avskjed blant våre båtbyggere. Noen tar ferie, for andre er oppdraget slutt. Men noen vil også fortsette!

Regnværet sto i stil med stemningen og gjorde at kaffen og kakene måtte tas innendørs. Gutta er blitt en fin, sammenspleiset gjeng i løpet av de to årene byggingen av ”Saga Oseberg” har tatt. Det var derfor en dag hvor stoltheten over å være ferdige var blandet med en god porsjon med vemod.

Daglig leder Geir Røvik berømmet vår danske venn Thomas Finderup for hva han har betydd for prosjektet. Thomas vil fortsatt jobbe for oss en tid med den skriftlige dokumentasjonen av hva vi har lært av arbeidet. Thomas kvitterte med å fremheve den gode lagånden som har rådet på byggeplassen, og at alle har utført sitt arbeid tilfredsstillende.

Vi jobber videre!

Ikke alle avslutter sitt arbeidsforhold, selv om ...

LES HELE ARTIKKELEN