KATEGORI


STIFTELSEN NYTT OSEBERGSKIP


RSS RSS Nyhetsfeed 


FACEBOOK
BILDEDAGBOK
EMNEORD
SISTE INNLEGG

ARKIV

KATEGORIER


Monthly Archives: AUGUST 2012


22.08.12 15:04

Første gang under seil

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (1)

../innovaeditor/assets/admin/OHF-Seilet-002-web.jpg
Søndag 19. august kunne ”Saga Oseberg” for første gang observeres under seil. De første seilforsøkene kan muligens finne sted allerede denne uken.

Råseilekspert Frode Bjøru har bistått med rådgiving og finish på det 81 kvadratmeter store seilet, og er nå på plass i Tønsberg for å hjelpe til med de siste detaljene under riggingen. 

Det krevde en god porsjon muskelkraft for å få seilet opp, men med godt oppmøte av osebergvenner gikk det likevel greit. Det tok ikke mange minuttene fra mannskapet begynte å hale til seilet blafret friskt i vinden.

Til Oslo – under seil?

Riggingen fortsetter de nærmeste par dagene. Torsdag ettermiddag stikker ”Saga Oseberg” til sjøs for å delta i Sparebankstiftelsens 10-årsjubileum på Akershus festning i Oslo lørdag førstkommende. Dersom forholdene ligger til rette for det vil nok Geir Røvik og hans mannskap forsøke å få litt skyvehjelp av vinden underveis ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 16.08.12 11:20

Møte mellom tre maritime ikoner

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/maritime-ikoner.jpg
Onsdag 15.8 ble nok en fantastisk dag i Tønsberg havn. Da møttes tre av Norges fremste maritime ikoner.

Dagen startet med at ”Saga Oseberg” tauet en kopi av Thor Heyerdahls Kon-Tiki flåte inn til Vikingodden, hvor publikum fikk gå om bord i begge fartøyer. Hundrevis av mennesker benyttet den sjeldne anledningen. Flåten var i Tønsberg i forbindelse med promoteringen av den nye Kon-Tiki filmen som har kinopremiere den 24. august.Publikum fikk også være med på en spørrekonkurranse, arrangert i fellesskap av SF Kino, Flybåten og Stiftelsen Nytt Osebergskip. Premien var 50 premierebilletter til filmen, samt 20 billetter for reise tur/retur Tønsberg – Engelsviken med Flybåten.

DS ”Kysten”s ankomst
Arrangementet ble avsluttet samtidig med at en annen av Tønsbergs stolte maritime ikonr, DS ”Kysten” ankom etter ni år i eksil ved Bredalsholmen verft. Mye ...

LES HELE ARTIKKELEN


     

 10.08.12 13:38

Maritime ikoner møtes på brygga

- PUBLISERT AV Stiftelsen nytt Osebergskip 

Nyheter  kommentarer (0)

../innovaeditor/assets/admin/Kon-Tiki-Tonsberg-1.jpg
Sett kryss for onsdag 15.8 (førstkommende). Det blir en ny stor dag på havna i Tønsberg, hvor tre av Vestfolds (og Norges) største maritime ikoner møtes!

Ca. kl. 09.30 møter "Saga Oseberg" Kon-Tiki flåten et lite stykke ute i Vestfjorden for å taue den det siste stykket inn til havn for fortøyning ved Vikingodden, beregnet ankomst kl. 10.00. Der blir det anledning for publikum å gå om bord i begge fartøyene. Utover formiddagen blir det arrangert diverse aktiviteter for publikum: roing, tautrekking, gjettekonkurranse med flotte premier (bl.a. 50 gratisbilletter til premieren på Kon-Tiki filmen i Tønsberg den 24.8 på Brygga Kino), 20 tur/retur billetter med Flybåten, diverse Kon-Tiki effekter osv.

Arrangementet varer til kl. 14, da drar Kon-Tiki videre. Men dagen er ikke slutt med det! Omtrent kl. 21 forventes DS "Kysten" tilbake til Tønsberg etter mange års fravær og ønskes velkommen av ordfører, fungerende ordfører, ...

LES HELE ARTIKKELEN